Donează
Posted on / in Povesti de succes

Nicoleta

SOS Satul Copiilor Bucuresti – Costa Rica – SUA, Carolina de Nord. Are doar 20 de ani, dar a strabatut deja un traseu impresionant si a trait o poveste despre care Nicoleta Dorobantu vorbeste cu naturalete, modestie si umor.

Nicoleta a ajuns in Satul SOS din Bucuresti la 8 ani, dupa pierderea mamei. In ciuda startului greu in viata, copilul timid a hotarat sa profite de fiecare sansa cu zambetul pe buze. A fost mereu dornica sa invete mai mult. Insa adevarata pasiune si bucurie o regasea in dans si limba engleza.

„Nicoleta era un copil foarte ambitios, ii placea sa invete si mereu ii ajuta pe ceilalti frati sociali la teme.” spune doamna Dobre, mama sociala care a petrecut 4 ani alaturi de Nicoleta.

Cu sustinere din partea SOS Satele Copiilor, Nicoleta a urmat cursurile British Council, iar dupa obtinerea unei burse a dat examenul Cambridge in Advanced English, pe care l-a prmovat cu brio. In clasa a X-a, in 2014, a aparut oportunitatea de a aplica pentru Bursa UWC Costa Rica, iar Nicoleta s-a incadrat perfect in criteriile cerute de aplicatie: cunostinte de limba engleza, rezultate scolare, recomandari frumos scrise de catre oamenii care au incurajat-o si au crezut in ea. Asa ca a devenit prima tanara din cadrul SOS Satele Copiilor care a studiat in strainatate cu bursa integrala.

Timp de doi ani, Nicoleta a invatat si a legat prietenii in Costa Rica. Intregul program UWC Costa Rica a ajutat-o pe Nicoleta sa creasca frumos, sa fie mai pregatita pentru viata si sa ramana deschisa si mereu in contact cu ea si cu principiile. De asemenea, tot aceasta bursa i-a permis sa isi indeplineasca un vis: coregrafia.

“Povestea Nicoletei despre succes a inceput in momentul in care a ales urmatoarele principii in viata: sa ai curaj pentru a tinti sus, reflecta inainte de a actiona, calatoreste sau incearca sa vezi lumea, ramai o prezenta agreabila indiferent de circumstante si munceste mult pentru a-ti atinge scopul. Aceste principii sunt micile ei secrete, pe care ulterior le-a transformat in calitati. Toate acestea i-au fost insuflate de catre oamenii din cadrul SOS Satele Copiilor, profesorii de la liceu, profesorii de la British Council, voluntarii straini cu care a intrat in contact.” Stefania Dudau, psihopedagog SOS Satele Copiilor.

Nicoleta si-a dus visul si mai departe si studiaza Psihologia in SUA la The Methodist University Carolina de Nord. Dupa ce a absolvit Bacalaureatul International, s-a ocupat singura de aplicatia la aceasta Universitatea si a obtinut din nou bursa integrala. Acum este in anul II de studiu si are si un job part-time la departamentul de criminologie al Universitatii.

“Am petrecut 11 ani la SOS. In acesti ani am crescut, am invatat si am fost incurajata. Am inteles ca invatam din greseli si ca orice ar fi, totul se intampla cu un motiv. O persoana speciala pentru mine si la care ma gandesc cu drag este doamna Gabi, voluntar SOS, cu care faceam cursurile de balet si care mi-a descoperit dragostea pentru dans.
Ce pot spune despre viata in SUA? Este plina de provocari, dar sunt in locul potrivit. Ca planuri de viitor, fiind la facultate cu profil de Criminologie, fie voi urma o profesie in acest domeniu, fie imi incerc sansele in industria dansului.” spune Nicoleta.

Nicoleta are 20 de ani si viseaza la Broadway. Are inca timp sa se gandeasca si ras-gandeasca ce cale vrea sa urmeze. Povestea ei este insa un exemplu noi toti: in ciuda piedicilor in viata, daca muncesti si ai parte de putina sustinere, poti reusi!

Sustine-i pe copiii care azi cresc la SOS Satele Copiilor sa mearga la scoala si sa viseze ca pot ajunge si ei Mari intr-o zi. Doneaza acum!

Leave a Reply