Donează
Posted on / in Stiri de bine

Înapoi la școală pentru copiii din familia SOS

Ora 7.30 dimineața,11 septembrie. Ah, cât s-au pregătit cei mici pentru dimineața asta! Au mers împreună cu mama Ligia, mama socială, să cumpere ghiozdane și haine noi, au stat pe lângă ea când le-a calcat cămășile, și-au aranjat ghiozdanul de cu seară și, într-un final, au adormit cu gândul la ziua ce urma să vină: Prima zi de școală!

Somnoroși, copiii sunt încă în jurul mesei. Mama Ligia e cea care dă semnalul și casa se umple brusc de energie: Ați  terminat, copii? Hai, repede la îmbrăcat.  Fiecare fuge ba la baie, ba în camera lui. Nico, spiridusul casei, e prima. Doar este ziua ei cea mare, merge pentru prima dată la școală, la fel ca frații ei. Clasa 0, dar emoțiile sunt pe plus!

 

În 10 minute cu toții sunt la ușă, cu florile în mână, gata să reia drumul către școală, iar în alte 10 minute sunt deja în mijlocul careului, căutându-și cu privirea colegii. Fiecare aleargă în alt colț, bucuroși că îți revăd prietenii.

Ziua a continuat plină de nou și emoție: noi dascăli, noi clase, manuale și orare noi. Doar cei mici pot să exprime cel mai bine cum au trăit începutul de an școlar:

Azi nu am facut ore, doar ne-a povestit doamna învățătoare. Ne-a zis că suntem niste super-eroi și mergem împreună în orășelul cunoașterii. Îmi place de doamna.. și îmi place și clasa mea, are un pitic pe ușă. Nico, despre prima zi de școală din viața ei.

A fost frumos azi. Ne-a dat orarul și cărțile.. Cred că o să fie frumos în clasa a doua.. Andu.

Eu am trecut clasa a V-a și azi am cunoscut-o pe doamna dirigintă. M-am întâlnit și cu doamna învățătoare din anii trecuți și eu am fugit la ea și am îmbrățișat-o. O să îmi fie dor de ea. Angi

La SOS Satele Copiilor România, copiii cresc alături de o mamă SOS, și locuiesc în aceeaași casă cu alti 4-5 frați naturali sau sociali. Împreună sunt o familie. Împreună trec prin emoțiile primei zile de școală. Învată unii de la alții, se ajută, se susțin, și mai ales, se iubesc.

Școala a început pentru toți copiii! Susține-i pe copiii care azi cresc la SOS Satele Copiilor să meargă la școală și să viseze că pot ajunge și ei Mari într-o zi. Donează acum!

 

Leave a Reply